GRUPO CUBANO SINCOPA

Bekijk ook
Thema's: Wereld
Genres: Cuba

SINCOPA werd opgericht in Cuba op 1 mei 1994. De doelstelling was om in de Cubaanse son-stijl een traditioneel ensemble te vormen, met toevoeging van een piano. Op deze manier vond de groep een evenwicht tussen traditie en evolutie in de Cubaanse muziek. In de voorbije jaren is de groep blijven werken aan zijn eigen klankkleur en stijl en heeft goed kunnen inschatten wat het publiek verwacht.
Het repertorium bevat vele verschillende muziekstijlen uit de Caraïben, thema's in traditionele stijl maar ook hedendaagse nummers: guaracha, son, bolero, guajira, bachata, cumbia, ballanato, merengue,... alles wat het publiek kan bekoren.
Een extra troef is de Cubaanse leadzangeres die het publiek entertaint.
Meer dan 90 thema's staan op de op de playlist, waaronder meerdere prachtige bewerkingen van Delfín Ramos, de muzikale leider van "SINCOPA". "SINCOPA" staat in Cuba aangeschreven als "1ste klas"-groep, dit volgens "la comision Cubana de Evaluación de Artistas”
In 1997 deed "SINCOPA" zijn eerste tour naar Europa, sindsdien zijn ze regelmatig op Europese bodem.

Foto's

Video's

Jazz Marathon
Liuve optreden

Jazz Marathon

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions