DOM DUFF

Bekijk ook
Thema's: Volksmuziek, Wereld
Genres: Folk

Dom Duff is gepassioneerd door het Bretoens. Hij spreekt de taal nog dagelijks, is ook actief in het Bretoense theater en haalt zijn inspiratie vooral uit Noord-Bretagne (Roscoff) waar a-capella liederen nog heel vaak worden gezongen. Zijn muziek heeft dan ook iets van een troubadour, maar dan in een hedendaags en dynamisch kleedje.

Dom Duff is al heel lang muzikaal actief en speelde met o.a. Haderien en Klaskerien. Begin jaren 80 trad hij samen met de Kabylische zanger Idir op, maar we kennen Dom natuurlijk vooral van de Bretoens-Keltische Fest-Noz band Diwall, die hij in 1995 samen met Dominique Bott oprichtte.

Met zijn eerste soloalbum 'Straed an Aman' haalde hij meteen de fel begeerde prijs 'Grand prix du disque' binnen, een Bretoense nominatie die hij kreeg als waardering voor 'Beste eerste plaat'. BNC Productions stelde voor om meteen ook werk te maken van een tweede album en daar twijfelde Dom Duff geen seconde aan. 'Lagan' was al snel een feit.

Dom Duffs uiterst gevarieerde en soms hypnotiserende gitaarspel blijft nog steeds het grootste aantrekkingspunt. LAGAN is een must voor wie op zoek is naar nieuwe muzikale horizonten. Dit is de verdere invulling van de ‘New Tradition’. Al wie open staat voor de moderne voortzetting van wat we traditie noemen, zal hier zeker de nodige voldoening vinden…Dom Duff zijn muziek zegt meer dan woorden, laat meer zien dan kleuren en geurt naar de dauw van het platteland ergens op een zonnige najaarsmorgen.....

Foto's

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions