SON SABOR


Salsa, cumbia, merengue, son, bachata, regaeton, ...Cubaans accent)
Suiker, sigaren en revolutie mogen dan Cuba's belangrijkste exportproducten zijn, maar het hart van dit Caribische eiland kan je enkel terugvinden in zijn muziek, vooral dan in de SON, de parel van de Cubaanse muziek.
De SON was oorspronkelijk de landelijke Afro-Cubaanse muziek met Afro-Latijnse ritmepatronen en ontstond in het oosten van Cuba, waar hij rond 1800 erg populair werd en voornamelijk gespeeld werd door zwarte en mulat-muzikanten tijdens hun strijd voor de afschaffing van de slavernij. De SON is een mengeling van Afrikaanse en Spaanse ingrediŽnten, een gedetailleerd relaas van de Cubaanse geschiedenis, en zijn groeiende populariteit kan enkel toegeschreven worden aan het feit dat de SON nooit heeft opgehouden met het absorberen van elementen uit andere culturen.
De SON leeft in Cuba en is geen vergeten overblijfsel uit een ver verleden. Daarvan getuigt het trio SON SABOR: drie muzikanten, drie zangers... een verbluffende combinatie van snaarinstrumenten (gitaar, requinto, tres) kleine percussie-instrumenten en meerstemmige nummers, een samenvloeien van klanken die kleuren en landschappen brengen: groen van palmbladeren, bergen, transparant zeeblauw, een straathoek in Santiago, goudgeel zonlicht, donkerblauwgroene stormwinden...SON SABOR brengt het repertoire van de beroemde Buena Vista Social Club en van de bekende trio's uit de jaren vijftig, zoals Los Panchos.

Kunnen met 2-3-4-5-6-7... muzikanten optreden

Foto's

Video's

live optreden trio

live optreden trio

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions