ED KOOYMAN & GROEP


Echt Antwerps chanson en echte Antwerpse ambiance? ... het bestaat nog... nu nog...: Ed Kooyman & Groep.
In 1970 begon Ed Kooyman, op aanraden van Wannes Van De Velde, Antwerpse teksten te schrijven op de countrymuziek waar hij mee opgegroeid was.
Deze originele combinatie scheen niet alleen het Antwerpse publiek aan te spreken, want Ed schuimde in zijn eentje heel Vlaanderen en zelfs een deel van Nederland af met zijn 5-string-banjo, concertina, autoharp en mondharmonica.
Hij vroeg Herman Van Haeren in 1973 om mee te werken aan zijn eerste LP. Deze samenwerking werd steeds intenser, en zij trokken vele jaren samen op.

Zij hebben het Antwerps chanson het verst over de grenzen gebracht door de sinjorenstad te vertegenwoordigen op het Internationaal Radiofestival van Shanghai, en in september 1999 hebben ze iets dergelijks uitgehaald in Babylon, Irak.
In 2014 hing Herman zijn gitaar aan de wilgen, maar Ed volhardt in de boosheid.

Vandaag wordt Ed Kooyman op het podium begeleid door Frank Bierque (contrabas), die mee zorgt voor uitstekende (en aanstekelijke) muziek bij zijn originele en grappige teksten.
Aan zijn schoonzoon Bart Van Peteghem heeft Ed een goeie gitarist die heel plezant uit de hoek kan komen, en ook dochter Lien Kooyman doet haar duit in het zakje op accordeon, banjo en fluiten.

Het ensemble:
Ed Kooyman: zang, banjo, mondharmonica, percussie, autoharp, balafon;
Frank Bierque: contrabas, zang;
Bart Van Peteghem: gitaar, mandoline, zang;
Lien Kooyman: accordeon, fluiten, banjo, zang.

Foto's

Video's

Den Boerentoren
Kongee

Den Boerentoren

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions