WEST COAST PIPE BAND


In 2005 wilden enkele vrienden uit de regio Westkust hun passie voor de Schotse muziek en cultuur delen en hadden zo het idee opgevat om doedelzakles te volgen. Daar er toen in de streek niet veel aanbod was, kwam een leraar uit Antwerpen tot in Koksijde om de beginselen van het doedelzakspelen aan te brengen. Het nieuws, dat men in de regio doedelzakles kon volgen, verspreidde zich snel en de daaropvolgende lessen lokten nog meer nieuwsgierigen die een poging ondernamen. Sommigen vonden die ene poging voldoende, anderen kregen de microbe te pakken om zich verder te bekwamen. Nu men toch met een hele groep geinteresseerden was werd het idee opgevat om met een Pipe Band te beginnen. Zo ontstond in het najaar van 2005 de West Coast Pipe Band in Koksijde.

In de beginjaren bleven de leden les krijgen van de leraar uit Antwerpen. Na enige tijd kregen de meeste leden de doedelzak onder de knie en hadden zo voldoende ervaring opgebouwd om de lessen intern te organiseren en uit te groeien tot een volwaardige Pipe Band die op eigen benen kon staan.
Het ledenaantal bleef gestadig groeien en daar heel wat van die nieuwe leden uit de regio Brugge-Oostende kwamen, werd in het voorjaar van 2011 beslist om hetrepetitielokaal in Koksijde om te ruilen voor een lokaal met een meer centralere ligging. Er werd gekozen voor Gistel omdat die centraal ligt op de as Oostende-Torhout / Brugge-Veurne en zo meer potentieel heeft om mensen uit de brede omgeving aan te trekken. Sindsdien heeft de band daar haar vaste stek.


Voor het uniform werd gekozen voor de day dress. Dit is het uniform dat het meest gedragen wordt bij Pipe Bands. De uitvoering, zoals te zien op de foto, van een day dress is:
- Glengarry met Cap Badge (hoofddeksel)
- Overhemd met stropdas
- Braemar jas en ondervest
- Kilt
- Belt (riem)
- Sporran (tas)
- Hoses met flashes (kousen)
- Ghillie Brogues (schoenen)

Foto's

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions