DIDGERIDOO INITIATIE


De Aboriginals maakten gebruik van ratelaars, stokken en boemerangs om muziek te maken. Het beroemdste instrument van de Aboriginals is de didgeridoo. Dit is een lange buis, gemaakt van het hout van de eucalyptusboom. Het geluid ontstaat door er vanaf de bovenkant lucht in te blazen. Er werd vooral gezonden en gedanst tijdens ceremonies die mensen in contact brachten met de Droomtijd.

De didgeridoo of Yirdaki is het beroemdste blaasinstrument van de Aboriginals. De holle stam van de eucalyptusboom is uitgevreten door termieten.

De didgeridoo wordt als ritme instrument gebruikt tijdens ceremoniële dansen (Corroborees) vaak in combinatie met klankstokken (Bilma) of door boemerangs tegen elkaar te tikken.
In deze workshop maken we onze eigen “didge”. We gaan er natuurlijk geen eucalyptusbomen voor omhakken! Met een afvoerpijp en bijenwas maken we ons eigen instrument.

In het tweede deel van deze workshop leer je spelen op je eigengemaakte didge.
We leren de basisdreun, enkele speeltechnieken zoals dierengeluiden maken met onze stem en een paar eenvoudige ritmes.

Foto's

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions