DODPAINTING


Dotpainten is een kunststijl die voortkomt uit het woestijngebied in Australië. De aboriginals brengen stippen aan op de grond, op hun lichaam, maar ook op schilderijen. Hiermee kunnen ze enorm veel variaties maken.
Dotpainting lijkt op een landschap vanuit de lucht. 
Het is niet de bedoeling iets moois te maken zodat anderen zouden zeggen “wat is het mooi geschilderd”. Elk kunstvoorwerp en vooral schilderijen verwijzen naar de religieuze wereld en verwijzen naar de natuur en de seizoenen en de identiteit van de groep waar het kunstwerk uit voortkomt.
Ze schilderen hun vuur- en waterplaatsen, hun dierenwereld en vertellen van hun zwerftochten door woestijnen, moerassen, bergen en regenwoud. Ze vertellen ook het verhaal van de voorouders en van het ontstaan van hun land. Dit wordt de “Droomtijd” genoemd.

In deze workshop maken we zelf een stippelschilderij of dotpainting. De kinderen kunnen zelf iets meebrengen waarop ze willen schilderen: T-shirts, schelpen, grote kralen, stenen. Je kan ook mooie dotpaintings maken op plankjes of op zwart papier of op doek
Het is ook een leuke workshop om op kinderfeesten te geven.

Foto's

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions