VLIEGERS MAKEN


De vliegers worden eerst gemaakt en dan ingekleurd met stiften , daarna opgelaten in een open veld
Zij worden gemaakt van stevig martiaal. Leeftijd varieert van 6 tot …..jaar.

De eerste vlieger werd minstens 2000 jaar geleden ergens in China opgelaten. Boeddhistische monniken brachten de vliegerkunst naar Korea en Japan, waar ze werden gebruikt voor oorlogsdoeleinden. Een oud geloof zegt dat vliegers kunnen voorspellen of de oogst slecht of goed wordt.
Het was Marco Polo die de vlieger in Europa introduceerde. Een Engelsman, Peter Powell, zal er honderden jaren later wat verbeteringen op aanbrengen en zo bouwde hij de eerste met twee lijnen bestuurbare vlieger voor volwassenen.
Tegenwoordig is er een arsenaal aan verschillende soorten op de markt, van eenvoudige eenlijners tot het zwaardere werk, de powerkites (krachtvliegers).

In deze workshop gaan we de uitdaging aan om de natuurelementen te bedwingen. We krijgen een beetje inzicht in aërodynamica en met stokken en zeilen maken we iets dat in de lucht blijft hangen – tenminste, als de wind goed zit.

Foto's

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions