KRIS DE BRUYNE

Bekijk ook
Thema's: Theater, Volksmuziek
Genres: Kleinkunst

In 2010, het jaar waarin zijn 60ste verjaardag luisterrijk werd gevierd, nam Kris De Bruyne - jonger dan ooit - zijn 20ste album op met totaal andere songs dan we van hem gewoon zijn.

La Matanza Songs is geschreven op het Spaanse vulkaaneiland El Hierro, in het binnenland in La Parroquia de La Matanza; tot in het piepkleine haventje van Molyvos, Lesbos, Griekenland.

Die Spaanse & Griekse zonnen hebben inderdaad welwillend hun licht op Kris’ inspiratie laten schijnen. Hoe witter zijn haren met de jaren worden, hoe rooskleuriger hij het leven begint te bezingen ...

Tekstueel hebben we Kris zelden zo zacht zingend en innemend-grappig gehoord. Dubbele bodems, spot, goede raad, encyclopedische verklaringen; over schilderkunst, Vlaams/Waalse taalovereenkomsten, over de kunst van het aanraken, danslessen, citaten uit politieke tv-interviews, over Neeka’s ‘No Not For Love/No por Amor’, over quasars, over een Syberisch syndroom, reizen in de ruimtetijd, een soap-romance, aanbevelingen hoe te ontsnappen aan stress, ...

Foto's

De inhoud van deze website is intellectueel eigendom van John Goeman Theaterbureau, met uitzondering van YouTube video's.
Elk ongeoorloofd gebruik van tekst en of foto's met het oog op een commerciële activiteit zal onmiddellijk gerechtelijk vervolgd worden.
Partnersites: John Goeman Theaterbureau - Hosting door How2 Solutions